Schoorsteenvegen
 
Het is belangrijk om uw rookkanaal tijdig te laten vegen. Dit voorkomt veel problemen zoals schoorsteenbrand, geen goede trek en rook in de kamer.
U kunt bij ons in het bestand worden opgenomen, zodat u een jaar later (of indien gewenst vaker) weer een herinnering krijgt voor het schoorsteenvegen.
 
Hoe vaak moet u het rookkanaal laten vegen?
Dat is afhankelijk van meerdere factoren zoals de frequentie van het stoken, het stookgedrag en de vochtigheid van het hout.
Als u de kachel gebruikt als hoofdverwarming dan wordt aangeraden om het rookkanaal minimaal 2x per jaar te laten vegen.
Gebruikt u de kachel als sfeerverwarming, dan is 1x per jaar vaak voldoende.
Het is goed om te weten hoeveel roet er na het schoorsteenvegen uit de schoorsteen komt. Is dit erg veel, dan wordt aangeraden het rookkanaal vaker te laten vegen.
Voor het rookkanaal van een gaskachel is 1x per 2 tot 4 jaar vaak voldoende. Ook dit is afhankelijk van de frequentie.
 
Verzekering
Bij het schoorsteenvegen ontvangt u van ons een bewijs voor de verzekering. Hiermee kunt u aantonen dat uw rookkanaal door een erkend bedrijf is geveegd.  Dit bewijs kunt u bewaren bij uw verzekeringspapieren (wij hebben een kopie van dit bewijs in ons bestand).
Na een schoorsteenbrand moet u aan kunnen tonen dat uw rookkanaal tijdig geveegd is. Welke voorwaarden de verzekeraar stelt, kunnen verschillen per verzekering. Wij adviseren u daarom ook om de polisvoorwaarden goed door te lezen.

De kosten voor het vegen van het rookkanaal zijn €55,=.